LACS MOUNT Errors



Get solution for your ABEND Codes & System Error Messages, SQL Codes, File Status etc...

LACS MOUNT Errors

Postby xiztence » Thu Sep 02, 2010 9:54 pm

Hi. I am trying to access tapes and am getting a CBR4190I LACS MOUNT unexpected error from library ...

IEC147I 613-1C

Seems like the only fix to get the volume to mount is to alter to SCRATCH, then back to PRIVATE in the TCDB. It works, but we need to do this in batch. I have tried IDCAMS to delete the volume and create.. but that method doesn't work. I also tried an IDCAMS ALTER. Not sure why it works when I go through the panels and not when i submit an IDCAMS.

Any help is greatly appreciated!! :D :D
xiztence
 
Posts: 1
Joined: Thu Aug 26, 2010 10:56 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: LACS MOUNT Errors

 

Re: LACS MOUNT Errors

Postby Robert Sample » Thu Sep 02, 2010 11:01 pm

The Messages and Codes manual tells you what to do:
System Action: The permanent error return code is set, and control is returned to the caller. An SVC dump with a system abend code of 0B6-2C is also requested.

Operator Response: For a mount request, retry the failing job.

System Programmer Response: Save the console log and the dump data set, and contact the IBM Support Center with the unexpected error code and modifier documented in this message.
Robert Sample
Global moderator
 
Posts: 3367
Joined: Sat Dec 19, 2009 8:32 pm
Location: Dubuque, Iowa, USA
Has thanked: 1 time
Been thanked: 222 times

Re: LACS MOUNT Errors

Postby Bill Dennis » Sun Sep 05, 2010 8:58 am

You need to look at the ICF catalog entry type VOLUMEENTRY for a mismatch with your TMS.
Regards,

Bill Dennis

Disclaimer: My comments on this forum are my own and do not represent the opinions or suggestions of any other person or business entity.
Bill Dennis
 
Posts: 278
Joined: Thu May 15, 2008 9:45 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: LACS MOUNT Errors

Postby steve-myers » Sun Sep 05, 2010 9:24 am

You should also be getting IEC147I messages and possibly other messages. It might help us if you could post them here.

It is unlikely you are getting these messages in your TSO session; they are coming from batch jobs you are running. You might get a better response in the JCL section. Perhaps this thread could be moved there.
steve-myers
Global moderator
 
Posts: 1886
Joined: Thu Jun 03, 2010 6:21 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 197 times

Re: LACS MOUNT Errors

Postby dick scherrer » Sun Sep 05, 2010 10:04 am

Hello,

I'll be happy to move this, but is this really JCL. . .?

I'm open to suggestions and will move it to JCL if that seems best. . . :)

d
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times

Re: LACS MOUNT Errors

Postby Bill Dennis » Tue Sep 07, 2010 6:42 pm

It's really a DFSMS problem but could be a better fit for the ABENDS forum since there is an abend code.
Regards,

Bill Dennis

Disclaimer: My comments on this forum are my own and do not represent the opinions or suggestions of any other person or business entity.
Bill Dennis
 
Posts: 278
Joined: Thu May 15, 2008 9:45 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: LACS MOUNT Errors

Postby dick scherrer » Tue Sep 07, 2010 11:09 pm

ABENDS it is. . .

d
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times


Return to ABENDS & SQL Codes

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post