Problem get this lines to work



JES, JES2, JCL utilities, IDCAMS, Compile & Run JCLs, PROCs etc...

Problem get this lines to work

Postby tholapz » Fri Nov 16, 2007 8:11 pm

//AMBLIST JOB REGION=0K,NOTIFY=&SYSUID,
// MSGLEVEL=(1,1),CLASS=1,MSGCLASS=H
//S1 EXEC PGM=AMBLIST
//SYSPRINT DD SYSOUT=*
//SYSLIB DD DSN=SYS1.NUCLEUS,DISP=SHR
//SYSIN DD *
LISTLOAD MEMBER=(IECVDDTR),OUTPUT=XREF
/*
//


I submit this and it should show its log on SDSF. However , there is nothing happen .Please help me out. Thank you very much!
tholapz
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 16, 2007 8:01 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Problem get this lines to work

 

Re: Problem get this lines to work

Postby CICS Guy » Sat Nov 17, 2007 4:05 pm

tholapz wrote:I submit this and it should show its log on SDSF. However , there is nothing happen .Please help me out. Thank you very much!
Can you find any of the sysout from this job?
CICS Guy
 
Posts: 255
Joined: Wed Jun 20, 2007 4:08 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Problem get this lines to work

Postby dick scherrer » Sun Nov 18, 2007 2:32 am

Hello,

I submit this and it should show its log on SDSF. However , there is nothing happen
If the job is submitted there are "footprints" somewhere - something does happen . . .

When you submit the job, you are shown which job number it is. You need to track that job. You may need to check the console log and follow the job's progress there - you may see a message that says "job deleted before execution" or something similar. This is usually caused by a job statement (or other jcl) problem. If this has happened, check with your system support people and they can tell you your job is being discarded.

Post the output from that job here and we should be able to help.
Hope this helps,
d.sch.
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times

Re: Problem get this lines to work

Postby tholapz » Mon Nov 19, 2007 8:29 pm

********************************* TOP OF DATA **********************************
J E S 2 J O B L O G -- S Y S T E M M V S 1 -- N O D E

15.53.22 JOB07471 ---- FRIDAY, 16 NOV 2007 ----
15.53.22 JOB07471 IRR010I USERID THA0290 IS ASSIGNED TO THIS JOB.
1 //AMBLIST JOB (12345678),'THA0290',NOTIFY=&SYSUID, JOB07471
// MSGLEVEL=(1,1),CLASS=1,MSGCLASS=H 00020010
IEFC653I SUBSTITUTION JCL - (12345678),'THA0290',NOTIFY=THA0290,MSGLEVEL=(1,1),CLASS=1,MSGCLASS=H
2 //S1 EXEC PGM=AMBLIST 00030006
3 //SYSPRINT DD SYSOUT=* 00040003
4 //SYSLIB DD DSN=SYS1.NUCLEUS,DISP=SHR 00050007
5 //SYSIN DD * 00060000
******************************** BOTTOM

I've found this when I check the jo status (ST) from SDSF. What does it mean? It also mentions that the joB's status is EXECUTE
tholapz
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 16, 2007 8:01 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Problem get this lines to work

Postby dick scherrer » Mon Nov 19, 2007 9:47 pm

Hello,

This is what a (submitted) job looks like in the system. The numbers to the left of the //'s are the jcl statement number.

I'm not sure if this answers your question or not.
Hope this helps,
d.sch.
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times

Re: Problem get this lines to work

Postby Lina » Sun Nov 25, 2007 7:39 pm

Remove the MSGCLASS and CLASS variables from the Jobcard statement , so that the default values for these are taken.
Then maybe you can see it in the spool
Lina
 
Posts: 9
Joined: Sun Nov 25, 2007 2:12 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to JCL

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post