getting dataset not found error



JES, JES2, JCL utilities, IDCAMS, Compile & Run JCLs, PROCs etc...

getting dataset not found error

Postby rawatdewan » Tue Jan 15, 2008 5:36 pm

getting dataset not found error on step03 in which i am creating version 1 for a gdg.can anyone tell me the reason and resolution for this.


//STEP01 EXEC PGM=IDCAMS
//AMSDUMP DD SYSOUT=*
//SYSPRINT DD SYSOUT=*
//SYSIN DD *
DEFINE GDG (NAME(DEEP07.GDGS.JCL) -
LIMIT(3) -
NOEMPTY -
SCRATCH)
/*
//************THIS STEP IS TO CREATE A MODEL DATASET *******
//STEP02 EXEC PGM=IEFBR14
//SYSPRINT DD SYSOUT=*
//MODEL1 DD DSN=DEEP08.GDGS.JCL,
// DISP=(NEW,KEEP,DELETE),UNIT=SYSDA,
// SPACE=(CYL,(1,1),RLSE),
// DCB=(RECFM=FB,LRECL=80,BLKSIZE=3200)
//SYSPRINT DD SYSOUT=*
//STEP03 EXEC PGM=IEBGENER
//SYSPRINT DD SYSOUT=*
//SYSIN DD DUMMY
//SYSUT1 DD *
DEEPAK
HANUJ
NAVEEN
/*
//SYSUT2 DD DSN=DEEP07.GDGS.JCL(+1),
// DISP=(NEW,CATLG,DELETE),UNIT=SYSDA,
// SPACE=(CYL,(1,1),RLSE),
// DCB=(MODEL.DCB,RECFM=FB,LRECL=80,BLKSIZE=3200)
//
rawatdewan
 
Posts: 14
Joined: Tue Jan 15, 2008 5:28 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: getting dataset not found error

 

Re: getting dataset not found error

Postby MrSpock » Tue Jan 15, 2008 6:52 pm

First of all, cataloging a Generation Dataset using the +1 Relative generation will create a new GENERATION, not a new VERSION.

I have absolutely no idea what the purpose of the job with STEP02 is.

With the GDG base defined, your STEP03 code worked fine for me. I'd make the following changes to it:

//STEP03 EXEC PGM=IEBGENER
//SYSPRINT DD SYSOUT=*
//SYSIN DD DUMMY
//SYSUT1 DD *
DEEPAK
HANUJ
NAVEEN
/*
//SYSUT2 DD DSN=DEEP07.GDGS.JCL(+1),
// DISP=(,CATLG,DELETE),UNIT=SYSDA,
// SPACE=(CYL,(1,1),RLSE

You don't need the output DCB information for a copy process. And, if your system is running SMS, you don't use a MODEL.

I'd suggest that you have your Storage Management team look at your code and suggest any changes as per your site's standards.
User avatar
MrSpock
Global moderator
 
Posts: 810
Joined: Wed Jun 06, 2007 9:37 pm
Location: Raleigh NC USA
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: getting dataset not found error

Postby rawatdewan » Wed Jan 16, 2008 3:20 pm

thanks for the solution and sorry for the mistake that i wrote a new generation as a new version.
rawatdewan
 
Posts: 14
Joined: Tue Jan 15, 2008 5:28 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: getting dataset not found error

Postby rawatdewan » Wed Jan 16, 2008 3:46 pm

can u plz sepecifically tell some possible reasons for the same as i am still getting the same error
rawatdewan
 
Posts: 14
Joined: Tue Jan 15, 2008 5:28 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: getting dataset not found error

Postby arunprasad.k » Wed Jan 16, 2008 4:32 pm

rawatdewan,

DId you implement MrSpock suggestions?

I ran the below steps from your JCL and it ran fine. I do NOT understand what are you looking for.

//STEP01 EXEC PGM=IDCAMS                                               
//AMSDUMP  DD SYSOUT=*                                                 
//SYSPRINT DD SYSOUT=*                                                 
//SYSIN    DD *                                                         
  DEFINE GDG (NAME(KNM884U.ARUN.GDGS) -                                 
              LIMIT(3) -                                                 
              NOEMPTY -                                                 
              SCRATCH)                                                   
/*                                                                     
//STEP03 EXEC PGM=IEBGENER                                             
//SYSPRINT DD SYSOUT=*                                                 
//SYSIN    DD DUMMY                                                     
//SYSUT1   DD *                                                         
DEEPAK                                                                 
HANUJ                                                                   
NAVEEN                                                                 
/*                                                                     
//SYSUT2   DD DSN=KNM884U.ARUN.GDGS(+1),                               
//         DISP=(NEW,CATLG,DELETE),UNIT=SYSDA,                         
//         SPACE=(CYL,(1,1),RLSE)                                       


Check the following points.

1. Make sure that the SYSIN card for IDCAMS starts from column 2 or later. Do NOT start the SYSIN card from column 1.
2. As MrSpock said, remove the DCB parameter from the SYSUT2 of IEBGENER.
3. May I know for what purpose you have STEP02? Remove it, as it is useless to this topic.

If you still get the JCL error then, review it line by line. Let me know if you have any question.

Arun.
arunprasad.k
 
Posts: 110
Joined: Thu Dec 27, 2007 5:18 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: getting dataset not found error

Postby MrSpock » Wed Jan 16, 2008 5:17 pm

Obviously, you can't define a GDG base, and then attempt to use that GDG all in the same job. For the purposes of your example, I'm assuming that the GDG definition is one process, then the subsequent creation of a new generation is a separate process.
User avatar
MrSpock
Global moderator
 
Posts: 810
Joined: Wed Jun 06, 2007 9:37 pm
Location: Raleigh NC USA
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: getting dataset not found error

Postby rawatdewan » Wed Jan 16, 2008 5:25 pm

Actually i coded step02 for creating a model dataset as i read it somewhere that it needs to be created and passed to the step in which a new generation of the gdg is going to be created.
rawatdewan
 
Posts: 14
Joined: Tue Jan 15, 2008 5:28 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to JCL

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post