SMTP thru JCL, no body only subject



JES, JES2, JCL utilities, IDCAMS, Compile & Run JCLs, PROCs etc...

SMTP thru JCL, no body only subject

Postby gauravuppal11 » Tue Jul 30, 2013 11:08 pm

Hi,
Few of the users just migrated to Outlook 2010 and now they are receiving the blank emails. There is no body in the email only subject.

The same jcl was working earlier.

Do we need to change any settign or add extra parameters to send email from mainframe to outlook 2010.
Has anyone experienced this before.

Thanks
gauravuppal11
 
Posts: 18
Joined: Thu Mar 14, 2013 11:18 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: SMTP thru JCL, no body only subject

 

Re: SMTP thru JCL, no body only subject

Postby dick scherrer » Wed Jul 31, 2013 12:22 am

Hello,

You need to post the JCL being used along with any sysout(s) generated by the run.
Hope this helps,
d.sch.
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times

Re: SMTP thru JCL, no body only subject

Postby Robert Sample » Wed Jul 31, 2013 12:24 am

Your post is wonderfully UNINFORMATIVE. Does this
The same jcl was working earlier.
mean the JCL was working BEFORE or AFTER Outlook was installed? If it was working after Outlook was installed, then something changed and you need to find out what so it can be corrected. If it hasn't worked since Outlook was installled, you need to work with your Outlook administrator to figure out why the emails sent from the mainframe are exhibiting that behavior.

As someone who uses Outlook on the PC and receives MANY mainframe emails every week (with subjects and bodies), I can assure you that the issue is AT YOUR SITE and something specific to your site is set up incorrectly. Hence you will need to work with people at your site to fix the problem. We on this forum do not work at your site and do not have access to the information to fix the issue.
Robert Sample
Global moderator
 
Posts: 3367
Joined: Sat Dec 19, 2009 8:32 pm
Location: East Dubuque, Illinois
Has thanked: 1 time
Been thanked: 222 times

Re: SMTP thru JCL, no body only subject

Postby gauravuppal11 » Wed Jul 31, 2013 2:09 am

Is there anything else needed, please let me know.
The JCL works with OUTLOOK 2007, but since migration to 2010 the users are only getting the subject line....there is no body in the email.

Here is the card that i am using
//NOTIFY1 EXEC SMTP
//SMTP PROC
//SMTP EXEC PGM=SMTP
//SYSIN DD DUMMY
//SYSPRINT DD SYSOUT=*
//SYSPRINT DD DUMMY
//SYSUDUMP DD SYSOUT=*
//SMTP.SYSUT1 DD DSN=xx.xx.xx(abcdefgh),DISP=SHR
//SYSUT1 DD DDNAME=SYSUT1
// DD DSN=xx.xx.xx.yy,DISP=SHR
//HIGSMTP.SYSUT2 DD SYSOUT=*
//SYSUT2 DD SYSOUT=(A,SMTP),FREE=CLOSE
//SYSOUT DD *

HELO FMNODE2
MAIL FROM:<xx.xx@xx.com>
RCPT TO:<xx.xx@xx.com>
DATA
TO:<xx.xx@xx.com>
FROM:<xx.xx@xx.com>
SUBJECT: BACIS CONTROL FILE
ADMIN IMPORT SUMMARYREPORT : 07302013
APPLICATION ID: 0000000027
APPLICATION NAME: NSC LIFECOMM
TOTAL ADD/CHANGE RECORDS: 0000000012
gauravuppal11
 
Posts: 18
Joined: Thu Mar 14, 2013 11:18 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: SMTP thru JCL, no body only subject

Postby dick scherrer » Wed Jul 31, 2013 2:14 am

Hello,

Suggest you talk with the e-mail admin or the network folks. Something has changed that causes your working job to fail now.

Is there no diagnostic information generated when your job is run?

Is XMITIP available on hyour system?> If yes, you might try that and see if the same thing occurrs.

If you run the job and do NOT send the output to SMTP, what is in the sysout? Need to figure out if the message is corrupted before it is sent.
Hope this helps,
d.sch.
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times

Re: SMTP thru JCL, no body only subject

Postby gauravuppal11 » Wed Jul 31, 2013 2:32 am

Thanks for your reply.
here are the sysouts coming from the JCL
HELO FMNODE2
MAIL FROM:<xx.xx@xx.com>
RCPT TO:<xx.xx@xx.com>
DATA
TO:<xx.xx@xx.com>
FROM:<xx.xx@xx.com>
SUBJECT: BACIS CONTROL FILE
ADMIN IMPORT SUMMARYREPORT : 07252013
APPLICATION ID: 0000000027
APPLICATION NAME: NSC LIFECOMM
TOTAL ADD/CHANGE RECORDS: 0000000006
----+----1----+----2----+----3----+----4----+----5----+----6----+----7----+----8----+----9----+---10----+---11----+---12-
1DATA SET UTILITY - GENERATE PAGE 0001
-IEB352I WARNING: ONE OR MORE OF THE OUTPUT DCB PARMS COPIED FROM INPUT

PROCESSING ENDED AT EOD
********************************************************** Bottom of Data **********************************************************
gauravuppal11
 
Posts: 18
Joined: Thu Mar 14, 2013 11:18 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: SMTP thru JCL, no body only subject

Postby dick scherrer » Wed Jul 31, 2013 2:49 am

Hello,

If that output is complete, then the problem is with what has been done with the upgrade.

It may be that something in your job will need to be changed, but i believe "they" will have to work with you identifying what needs to be done to fix this.
Hope this helps,
d.sch.
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times


Return to JCL

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post