Putty for OMVS login



IBM OS/370, MVS, OS/390, Linux, TPF, VM/CMS, VM/ESA, VSE/ESA, z/VM, z/VSE, z/OS, z/OS.e etc...

Putty for OMVS login

Postby jaggz » Fri May 11, 2012 2:13 pm

Dear All,

When I try to Login OMVS(UNIX) using putty I get the below message but I am not sure what would be the application name. Has anyone tried Logging OMVS using Putty ?

Application Required. No Installation Default
Enter Application Name


Jaggz
User avatar
jaggz
 
Posts: 356
Joined: Fri Jul 23, 2010 8:51 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Re: Putty for OMVS login

 

Re: Putty for OMVS login

Postby Robert Sample » Fri May 11, 2012 2:38 pm

That looks like the message that shows up when you attempt to connect to the wrong port. OMVS uses a different port for telnet connections than your 3270 emulator uses for connections.
Robert Sample
Global moderator
 
Posts: 3624
Joined: Sat Dec 19, 2009 8:32 pm
Location: Dubuque, Iowa, USA
Has thanked: 1 time
Been thanked: 267 times

Re: Putty for OMVS login

Postby jaggz » Mon May 14, 2012 9:51 am

Dear Robert/All,

That looks like the message that shows up when you attempt to connect to the wrong port.


Yes I accept it was my mistake in using a wrong port. Now I am able to access OMVS using putty.
User avatar
jaggz
 
Posts: 356
Joined: Fri Jul 23, 2010 8:51 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Re: Putty for OMVS login

Postby Robert Sample » Mon May 14, 2012 5:06 pm

Glad to hear you got it resolved.
Robert Sample
Global moderator
 
Posts: 3624
Joined: Sat Dec 19, 2009 8:32 pm
Location: Dubuque, Iowa, USA
Has thanked: 1 time
Been thanked: 267 times

Re: Putty for OMVS login

Postby Nara_513 » Sun Dec 02, 2012 6:43 am

Hi All,

I do have access to OMVS, but i normally login to OMVS through TSO. Can you please let me know whether loginning into OMVS through Putty is the same way we do to login to normal Unix servers ?
Nara_513
 
Posts: 44
Joined: Fri Dec 02, 2011 1:11 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Putty for OMVS login

Postby Robert Sample » Sun Dec 02, 2012 7:28 am

You'll need to talk to your site support group since the port number can be set by each site. You connect to the correct IP address on that port and respond to the prompts.
Robert Sample
Global moderator
 
Posts: 3624
Joined: Sat Dec 19, 2009 8:32 pm
Location: Dubuque, Iowa, USA
Has thanked: 1 time
Been thanked: 267 times


Return to Operating Systems