InfoSphere Optim 11.3 Tape problem



Ask queries about other IBM Tools like Tivoli, COBTEST, Fault Analyzer, z/OS File Manager, Workload Simulator, APA, SCLM, Merge & Migration Tools etc...

InfoSphere Optim 11.3 Tape problem

Postby LasseH » Thu Jul 14, 2016 5:12 pm

Somebody out there using this product, and can help me?

We are extracting data to tape in one Lpar and trying to use that file as input (insert) in another Lpar

The Tape-dataset is registred in the "directory" in From-lpar

When trying to use that i the Target-lpar it cannot be allocated, and then we are trying to "EXTRACT_IMPORT" that file into the directory in the target-lpar, but...

DIR TYPE EXT NAME %                                        
                                                           
  REPORT PRODUCED.  NUMBER OF ENTRIES FOUND: 1            
                                                           
EXTRACT_IMPORT  NAME XTAP.TDSRESVT.B82594.S004.EAF.SEXT.XF
                                                           
  *** ERROR *** UNABLE TO ALLOCATE THE ARCHIVE FILE        
                                                           
ERRORS FOUND: 1, WARNINGS FOUND: 0



//Lasse
LasseH
 
Posts: 49
Joined: Mon Nov 08, 2010 2:51 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: InfoSphere Optim 11.3 Tape problem

 

Re: InfoSphere Optim 11.3 Tape problem

Postby NicC » Thu Jul 14, 2016 6:34 pm

Were there any operating system messages? Was the tape catalogued on the target LPAR? Was there a tape unit available to it?
The problem I have is that people can explain things quickly but I can only comprehend slowly.
Regards
Nic
NicC
Global moderator
 
Posts: 2663
Joined: Sun Jul 04, 2010 12:13 am
Location: Pushing up the daisys (almost)
Has thanked: 4 times
Been thanked: 100 times

Re: InfoSphere Optim 11.3 Tape problem

Postby LasseH » Thu Jul 14, 2016 6:46 pm

The tape files are "Shared" and visible in all Lpars and can be "read" everywhere

And one more thing, I can use the "extract_import" function from within the Product.

//Lasse
LasseH
 
Posts: 49
Joined: Mon Nov 08, 2010 2:51 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: InfoSphere Optim 11.3 Tape problem

Postby LasseH » Mon Jul 18, 2016 4:01 pm

Part of the problem solved, MUST use batch when dealing with Tape

(I don't know if moderator is willing to have this topic in this forum, pls tell me if not)

But now another problem regaring this. (I cant find anything in the manuales about this)

I have to "IMPORT" the Tape-files into the target-directory to be able to use them in target Lpar

We are using the Convert function in the product to de-identify persons, that is done in "from" Lpar were we create a "converted" extract file on Tape.
When trying to "Import" that file in target we have an error saying

------------------------------------------------------------------------  
-- IMPORT AN ARCHIVE/EXTRACT FILE INTO THE DIRECTORY                      
-- TIME THAT JOB WAS GENERATED: 2016-07-18 12.11                          
------------------------------------------------------------------------  
EXTRACT_IMPORT  NAME XTAP.TDSRESVT.B82624.S030.IAP.SCNV.XF                
  *** ERROR *** EXTRACT_IMPORT STATEMENT CAN NOT BE USED TO IMPORT A CONVERTED EXTRACT FILE
                                                                           
ERRORS FOUND: 1, WARNINGS FOUND: 0                                        
                                                                           
                                                    ****** End of Report **
LasseH
 
Posts: 49
Joined: Mon Nov 08, 2010 2:51 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time


Return to Other IBM Tools

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post