telnet server up without message EZZ6001I?



TSO Programming, ISPF, SDF, SDSF and PDF, FTP, TCP/IP Concepts, SNA & SNA/IP etc...

telnet server up without message EZZ6001I?

Postby jussek » Tue Sep 16, 2008 4:16 pm

hi all, this is my first post here.

I've a question, for if someone has a clue about it.

we are in the process of upgrade ours LPARS from Z/OS1.7 to Z/OS1.9, one of the prerequisites for this is that the TN3270 service must be in a separated STC from the TCPIP STC. By some reason, in some cases, we get the message EZZ6001I and in some cases not, but the telnet service is up, no problem with that:

17:11:23 IEF695I START TN3270 WITH JOBNAME TN3270 IS ASSIGNED TO USER xxxxx1 , GROUP xxx1
17:11:23 - EXECUTING ON SYSTEM XXX1
17:11:23 IEF403I TN3270 - STARTED - TIME=17.11.23
17:11:25 IEE538I CTIEZBTN MEMBER NOT FOUND IN PARMLIB
17:11:25 EZZ4210I CTRACE DEFINE FAILED FOR CTIEZBTN, RETURN CODE: 0000000C REASON CODE:00000401
17:11:25 IEE252I MEMBER CTIEZB00 FOUND IN SYS1.PARMLIB
17:11:26 EZZ6001I TELNET SERVER STARTED
17:11:26 EZZ6003I TELNET LISTENING ON PORT 23


17:12:33 IEF695I START TN3270TS WITH JOBNAME TN3270TS IS ASSIGNED TO USER zzzzz1 , GROUP ZZZ1
17:12:33 - EXECUTING ON SYSTEM XXX1
17:12:33 IEF403I TN3270TS - STARTED - TIME=17.12.33
17:12:33 IEE538I CTIEZBTN MEMBER NOT FOUND IN PARMLIB
17:12:33 EZZ4210I CTRACE DEFINE FAILED FOR CTIEZBTN, RETURN CODE: 0000000C REASON CODE: 00000401
17:12:33 IEE252I MEMBER CTIEZB00 FOUND IN SYS1.PARMLIB

do you have any idea why? any input will be apreciated!

thank you very much for your time

Josep
jussek
 
Posts: 2
Joined: Tue Sep 16, 2008 3:42 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: telnet server up without message EZZ6001I?

 

Re: telnet server up without message EZZ6001I?

Postby dick scherrer » Wed Sep 17, 2008 1:23 am

Hello Josep and welcome to the forums,

Was the first telnet execution stopped before the second "start" was issued? It may have detected that it was already running and "quietly went away. . .".
Hope this helps,
d.sch.
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times

Re: telnet server up without message EZZ6001I?

Postby jussek » Wed Sep 17, 2008 12:21 pm

hello Dick,

thanks for the welcome,

about the telnet matter: they are 2 tcpip stacks, so one telnet server for one of them and the other for the
second stack:

TCPIP - TN3270
TCPIPTS -TN3270TS

the first one was up and running when the second was started, and this is also up and running, the only difference are the messages.
jussek
 
Posts: 2
Joined: Tue Sep 16, 2008 3:42 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to TSO & ISPF

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post