VOLUME NOT AVAILABLE



TSO Programming, ISPF, SDF, SDSF and PDF, FTP, TCP/IP Concepts, SNA & SNA/IP etc...

VOLUME NOT AVAILABLE

Postby MAINFRAME GURU » Tue Jul 14, 2009 2:01 am

Hi Friends,

I am getting error "Volume Not Available" while copying/creating a new member in same as well as new PDS.

Can anyone tell me how can I resolve this issue?

Is it related to the HLQ (like my userid or some specific HLQ say xyz which is generic for all test purpose)?

Hey Dick don't go by name "Mainframe Guru" as I chose this name just like that...

Regards...
Guru
MAINFRAME GURU
 
Posts: 18
Joined: Fri Jul 10, 2009 8:41 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: VOLUME NOT AVAILABLE

 

Re: VOLUME NOT AVAILABLE

Postby dick scherrer » Tue Jul 14, 2009 2:56 am

Hello,

Along with the error text is a message id. If this was run in batch, there is probably additional diagnostic info.

Please post the complete diagnostic info including any message id(s).

If this was encountered online, press F1 (possibly 2 times for more complete info).

With no info to work with, a guess is that your process is trying to access some cataloged dataset that cannot be mounted.
Hope this helps,
d.sch.
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times

Re: VOLUME NOT AVAILABLE

Postby MAINFRAME GURU » Tue Jul 14, 2009 3:03 am

Hi D,

Thanks for your response!!

I am trying to copy one member say "XYZ" from some location say "abc.edf" to a new member say "XYZ1" (location remains same ie "abc.def")

that time I got error "Volume not available" at right top. As per your suggestion when I pressed PF1 once I got below message:

Volume 'XYZ1' not mounted or not authorized for your use.

Can you please tell me now how can I resolve this issue or whats the reason behind this.

Earlier I was able to copy/create new members in same DSN.

Regards,
Guru
MAINFRAME GURU
 
Posts: 18
Joined: Fri Jul 10, 2009 8:41 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: VOLUME NOT AVAILABLE

Postby MAINFRAME GURU » Tue Jul 14, 2009 3:09 am

Thanks D!!!

Issue has been resolved... I put "XYZ1" by mistake in Volume Serial ... I put the "XYZ1" twice (@ Volume Serial and New Member name respectively).

Regards,
Guru
MAINFRAME GURU
 
Posts: 18
Joined: Fri Jul 10, 2009 8:41 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: VOLUME NOT AVAILABLE

Postby dick scherrer » Wed Jul 15, 2009 1:22 am

Good to hear it is working - thanks for letting us know :)

d
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times


Return to TSO & ISPF