TAPECOPY IGS message.



Help for IBM's record-oriented filesystem VSAM, ESDS, KSDS, RRDS, LDS and Storage management Subsystems

TAPECOPY IGS message.

Postby Bad Man » Sun Apr 18, 2010 3:06 pm

I ran this code to test COPYCAT TAPECOPy but it fails...

The first file on tape 400001 is LCD.VSYM478.B107160D 400001
and I think this IGD messge is to do with that

//STEP1 EXEC PGM=COPYCAT
//STEPLIB DD DSN=ACSNS.COPYCAT.R11SP3.CAILIB,DISP=SHR
//SYSPRINT DD SYSOUT=*
//CCRPT DD SYSOUT=*
//SYSUSNAP DD SYSOUT=*
//SYSUDUMP DD SYSOUT=*
//SYSIN DD *
*=====================================================================
* THE FOLLOWING STATEMENTS COPY TAPE 106000
* NOTE: DEVICE TYPES FOR INPUT AND OUTPUT MUST BE THE SAME
*=====================================================================
TAPECOPY
INUNIT=3490
OUTUNIT=3490
OUTVOL=SCRATCH
INPUT=*
400001
/*


400001 is a 3490 tape.


IEA794I SVC DUMP HAS CAPTURED: 723
DUMPID=001 REQUESTED BY JOB (CDPS1CTC)
DUMP TITLE=COMPON=OAM TAPE VOLUME CONFIG SERVICE ,COMPID=569
DF180,ISSUER=CBRKVCUP
IGD306I UNEXPECTED ERROR DURING ?CBRXVOL PROCESSING 724
RETURN CODE 12 REASON CODE 0
THE MODULE THAT DETECTED THE ERROR IS IGDCAT01
SMS MODULE TRACE BACK - CAT01 CAT00 SSIRT
SYMPTOM RECORD CREATED, PROBLEM ID IS IGD00000
IKJ56893I DATA SET LCD.VSYM478.B107160D NOT ALLOCATED+
IGD306I UNEXPECTED ERROR DURING ?CBRXVOL PROCESSING 726
RETURN CODE 12 REASON CODE 0
THE MODULE THAT DETECTED THE ERROR IS IGDCAT01
SMS MODULE TRACE BACK - CAT01 CAT00 SSIRT
SYMPTOM RECORD CREATED, PROBLEM ID IS IGD00000
CTC5306E Job CDPS1CTC, return code 16 in copy function step.
Can anyone provide any suggestions Please.
Bad Man
 
Posts: 96
Joined: Sun Apr 04, 2010 2:20 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TAPECOPY IGS message.

 

Re: TAPECOPY IGS message.

Postby Robert Sample » Sun Apr 18, 2010 5:21 pm

Contact your site support group for assistance. The return code 12 for CBRXVOL says
12
Environmental error
Internal processing error. The request could not be completed due to the failure of a system service.
so either you are attempting to use a facility not available to you, or there is some other site-specific problem. In any case, only your site support group can help you with this error.
Robert Sample
Global moderator
 
Posts: 3367
Joined: Sat Dec 19, 2009 8:32 pm
Location: Dubuque, Iowa, USA
Has thanked: 1 time
Been thanked: 222 times

Re: TAPECOPY IGS message.

Postby Bill Dennis » Tue Apr 20, 2010 12:46 am

Lookslike the volume is under the control of an automated library. Check if the tape is in PRIVATE status and not scratch or ejected. Try this TSO command:
LISTCAT VOLENT(V400001)  ALL
Regards,

Bill Dennis

Disclaimer: My comments on this forum are my own and do not represent the opinions or suggestions of any other person or business entity.
Bill Dennis
 
Posts: 278
Joined: Thu May 15, 2008 9:45 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TAPECOPY IGS message.

Postby Bad Man » Tue Apr 20, 2010 1:56 am

The dataset which is on the volume is cataloged in 3.4

The command LISTCAT does not work...May be because we dont have IBM BOXEs here for tape...

SCRPOOL NAME(SCRVIRT),RANGE(400000-449999),LABEL(SL)

This is what the scratch pool definitions are for the pool...It is a virtual tape ..

Also one more thing this tape is multivol(2) and multifile ....

As the tape is VIRTUAL it should not be out(unless the backend tape is out)
Bad Man
 
Posts: 96
Joined: Sun Apr 04, 2010 2:20 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TAPECOPY IGS message.

Postby dick scherrer » Tue Apr 20, 2010 2:04 am

Hello,

Have you successfully used this jcl to copy any other virtual tape? If yes, posting the generated informational output may help. . .
Hope this helps,
d.sch.
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times

Re: TAPECOPY IGS message.

Postby Bad Man » Tue Apr 20, 2010 2:14 am

No this product is new to the client ...
Bad Man
 
Posts: 96
Joined: Sun Apr 04, 2010 2:20 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TAPECOPY IGS message.

Postby dick scherrer » Tue Apr 20, 2010 2:34 am

Hello,

Suggest someone review the COPYCAT material. . . I don't have this available at a current client.

I recall migrating "real" tape to v-tape, but don't recall using a v-tape volume as input. . . But has been quite a few years. . .

Which "virtual tape" product is being used?
Hope this helps,
d.sch.
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times

Re: TAPECOPY IGS message.

Postby Bad Man » Tue Apr 20, 2010 3:25 am

Hi Dick,

ok This time I moved a 9840(3590) tape to another and it got the same error.....
Bad Man
 
Posts: 96
Joined: Sun Apr 04, 2010 2:20 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TAPECOPY IGS message.

Postby dick scherrer » Tue Apr 20, 2010 8:36 am

Hello,

Suggest you open a contact with CA support.
Hope this helps,
d.sch.
User avatar
dick scherrer
Global moderator
 
Posts: 6304
Joined: Sat Jun 09, 2007 8:58 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 91 times

Re: TAPECOPY IGS message.

Postby Bad Man » Tue Apr 20, 2010 8:23 pm

While I was trying to contact the CA folks and finding out the details they needed someone suggested me to put a REGION=4096K and the both the jobs ended fine.

How can I be so dumb.
Bad Man
 
Posts: 96
Joined: Sun Apr 04, 2010 2:20 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Next

Return to VSAM/SMS

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post